Om oss

Swedehearts är ett nytt varumärke som förutom att skapa unika produkter med attityd och hög kvalitet även vill vara en attraktiv knutpunkt för formgivare som vill ta fram egna textilkollektioner. Vi välkomnar kreativa samarbeten med etablerade, såväl som nya lovande formgivare.

Vi väljer våra samarbetspartners med omsorg och vänder oss främst till inredningsbutiker, arkitekter och inredare. För oss är kvalitet och en god relation till formgivare och tillverkare en viktig del i produktutvecklingen.

Swedehearts första kollektion "My new line" har designats av välkända glasformgivaren Monica Backström som varit betydelsefull för svenskt glas och som formgivare för Kosta Boda. Kollektionen lanserades på Stockholm Furniture Fair 2016.

Jag som driver Swedehearts Interior AB heter Åse Wendelbo, utbildad civilekonom med en magisterexamen i kreativt, innovativt och entreprenöriellt ledarskap. Brinner för design och inredning och drömmer om att ta fram en egen kollektion av mattor och kuddar. Men först vill jag bana väg för andra duktiga formgivare.

Åse Wendelbo

Åse Wendelbo